Jump to content

Recommended Posts

Hi I've got bmw e83 2006 2.0d m47

I've just changed glow plugs as 3 come up not working while doing that I've blanked the swirl flaps off and changed the rocker gasket clean inlet as was build up with soot and put a new vortex breather on put it all back together cleared all codes then took the car for a run and it's struggling to go over 2000rpm it will rev up no problem stood still so put my code reader on it and come up with fault  4D00 DDE particulate filter system  

Has anyone had this and what was the problem 

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Hi John

Just seen your post so sorry for the late reply. You may have fixed it by now

Did you change all the glow plugs & the controller? Have you renewed/cleaned or blanked the EGR? Your car will have 2 thermostats 1 Water and 2 EGR if the engine doesn't reach operating temp the Particulate Filter won't regenerate and will clog. So I would replace both to make sure that everything can work as it should.

Use www.realoem.com to find where they are and the correct part numbers.

Oh and Welcome to the Forum

Dave

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...