Jump to content

Destroyer-Dan

Regular Member
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Destroyer-Dan

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • First Name
    Daniel
  • BMW Model
    320D
  • BMW Year
    2008

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. hahaha I was lucky enough to get it when I brought the car ...... I can do the odd mechanical jobs but electrics just throw me off completely so I have a lot to learn just another thought as well referring back to a previous reply you mentioned the DDE Relay I've actually had a fault for that and it gave me a wiring diagram which I have posted so ill be replacing the relay hopefully that fixes all the DDE Issues as the car turns over but doesn't start..... another possibility I have fitted genuine bmw angel eyes to the car but replaced the original bulbs with L.E.D bulbs is it possible that co
  2. so ive scanned the car again and after clearing the fault codes i get different codes come up its now saying that the JBE is ok so there must have been a loose fuse or something as that has now turned green..... ive have screen shot the faults twice to show two different fault codes and wiring diagrams i am assuming that the red means there is some kind of break or is that live power ? im unsure lol clueless when it comes to electrics tbh it also shows a short circuit on the frm on the test plan
  3. Thank you mate sorry for the slow reply’s So I removed the frm module checked it out appears fine removed checked and reinstalled every single fuse in the junction box electrics all appear fine I check the DDE last week that seemed fine as well as all the connectors so I’m stumped I guess I will have to check all my ground connections and and the fuel pump module I’m still needing to scan the car again to check if there are any new codes
  4. Thank you so much for your reply mate I haven’t checked any fuses I’m a bit clueless when it comes to electrical issues but I will 100% give all the fuses a look at I removed the DDE and all the male pins on the DDE and the plug connectors looks I do remember the ista saying no communication to the JBE as well I forgot to take a picture of it, it also mention no communication to the frm and check the fuses and terminal 15 but I don’t know what that is 😂 yes the car does turn over
  5. Thank you so much for your reply mate I haven’t checked any fuses I’m a bit clueless when it comes to electrical issues but I will 100% give all the fuses a look at I removed the DDE and all the male pins on the DDE and the plug connectors looks I do remember the ista saying no communication to the JBE as well I forgot to take a picture of it, it also mention no communication to the frm and check the fuses and terminal 15 but I don’t know what that is 😂
  6. I was driving down the road and the car decided it no longer wanted to run I have the scan tool software rac told me it needs a new fuel pump in the tank but im not so sure after seeing the codes has anyone experienced this before
  7. Also I have these two cables left over one that runs along the main electrics and another that just comes from under the boot that trails into the battery tray area
  8. Would you know if these two cables are for the original electric plug next to the tow bar
  9. Thank you so much mate you’ve helped loads I don’t know anything about bmw so the links and everything your telling me is extremely helpful so thank you mate
  10. Thank you for the fast reply greydog I went out this morning and removed the mess it looks like at some point the original wiring for the trailer electrics have failed and the previous owner has failed at installing a kit I’ve removed all the bodged electrics and used electrical tape on any exposed wires So it’s all completely safe and somewhat original now it also looks as if the rear parking sensors have failed as there’s a few more wires coming from the rear bumper up into the area where the battery tray is I’ve just taped up the wires just so they don’t get damaged and placed them to one s
  11. Hi I’m new to owning a bmw 320d the other day I was looking in the boot for my wheel locking nut after a week of owning the car I remove the cover for the battery (unaware what it was at the time) to discover a mess of wires and I need help I believe the previous owner has tried to install a trailer wiring harness and failed horribly now I have to fix this dangerous mess can anyone locate me in the correct direction please as to what might be for what I know it’s a long shot but I’m hoping there’s a knowledgeable person that see this and can point me in the right direction thanks
×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership